Artiklar, innehåll, copy och lite podd

Bakgrund

Jag har jobbat med text, intervju och research sedan jag påbörjade min journalistutbildning 2004. Och sen har jag egentligen aldrig slutat. Under tolv år som journalist skrev jag 5-20 artiklar i veckan, till en början bara i papperstidning. Deadline och tryckeriet flåsande i nacken sena jobbarkvällar. Pulsen! Jäklar vad jag saknar den ibland. Tidningarna jag jobbade på fick webbplatser först flera år senare, då blev det en ny puls. Snabbt ut, först på bollen, förstaversioner klara efter några minuter. Det var också en härlig puls! Men den saknar jag lite mindre. Tror att journalistiken mår bättre av att alla hinner att tänka till några varv först.

Som kommunikatör var webben den primära kanalen. Länkning, nyckelord och klarspråk en ryggmärgsreflex. En kreativ miljö och ett självklart experimenterande med text, ljud, bild och film för att hitta de bästa vägarna att nå ut till målgrupperna. Det kommer jag alltid bära med mig nära hjärtat.

Som egenföretagare har jag fortsatt att skriva redaktionella texter för bland annat myndigheter, organisationer och företag. Jag intervjuar, gör research, skriver artiklar och får en fantastisk inblick i andras världar. Allmänbildningen kommer på köpet.

Jag tycker att variation är otroligt roligt och utvecklande och därför skriver jag även lite annat också, gärna med fokus på inredning och holistisk hälsa som är mina stora intresseområden i livet. Bland annat har jag skrivit en hel del mäklarprospekt och bloggtexter kring hemmafix. Det har också blivit produkttexter baserade på kundomdömen, manus till mordpodd och copy.

Nya lösningar för kompetensförsörjningen inom turism

Nytänk i jakten på kompetens, ökad efterfrågan på naturupplevelser i pandemins spår, hållbarhet som dragplåster och flytten till glesbygden som maxade livet. Fyra artiklar kopplade till turism och besöksnäring.

Tillväxtverkets rapport Fakta om svensk turism 2021

Lova lite och leverera mycket

”Att andra människor rekommenderar något är en trygghetssignal för kunden” menar Erik Modig, författare och forskare vid Handelshögskolan.
Texten är översatt till engelska av kunden.
Artikel för Smartson

Vetlanda 100 år

Artiklar om möbelhistoria, näringsliv, arkitektur och inredning, nöjesliv och caféer samt flera personporträtt. Var även delaktig i redaktionsarbetet kring innehållet.

Jubileumstidskrift utgiven av Vetlanda kommun

Frihet på fyra hjul

En sänkt Volvo 740 med aluminiumfälgar, tonade rutor och LGF-skylt i bakrutan. En bromskloss på vägarna för vissa. Men för många unga öppnar den världen i 30 kilometer i timmen.

Artikel för Jönköpings länsmuseums tidskrift Utflykt

Stenbergapyromanen

Klockan har passerat halv fyra på morgonen den 14 april 1989 när det första larmet kommer. Det brinner i en lagård några kilometer utanför den lilla kyrkbyn Stenberga i Småland. Snart ska det komma fler larm. På fredagsmorgonen vaknar smålänningarna till löpsedlar som “Fem gårdar i aska efter pyromandåd imorse”. Men det visar sig snart att situationen är mycket värre.

Poddmanus för Svenska mordhistorier

Spången utvecklar personal på och utanför jobbet

Idag känner Ali Abdulkadir sig helt trygg i sin arbetsroll på LSS-boendet i Sätra. Med hjälp av Europeiska socialfonden har han fått nya verktyg att möta brukarna och deras behov, genom utbildning och djupare språkkunskaper. Nu planerar han att läsa vidare till undersköterska.

Artikel för Europeiska socialfonden, ESF