Skribent som finns på småländska höglandet

Jag heter Angelica Wilhelmsson Ek. Sedan 2004 har jag levt och andats journalistik och kommunikation, som yrke och intresse.

Under mina många år som journalist har jag skrivit tusentals artiklar. Om högt och lågt, snabba nedslag och djupa granskningar, korta enkäter och långa intervjuer. Jag har varit rapp och specifik när det behövts och djuplodande och analyserande när jag fått. 2017 valde tidningen att skicka ett av mina reportage som bidrag till Guldspaden. En artikelserie om ungdomar med funktionsvariation som fått sin assistansersättning indragen. Det kom inte med bland nomineringarna, men det är hedrande att ens vara påtänkt i ett sådant sammanhang. 

Som kommunikatör i offentlig verksamhet har jag haft möjlighet att bredda mina kunskaper som skribent ytterligare genom platsannonser, inlägg i sociala medier, copy till olika trycksaker, manus, utredningar, tjänsteskrivelser, förord och informationsmaterial. Arbetet som kommunikatör har också gett mig en bredare kunskap kring målgruppsanpassning, tonalitet och kommunikationsstrategier.  

Jag bor på landet utanför Eksjö i ett nästan hundra år gammalt missionshus tillsammans med min man Torbjörn, vår son Tage, två katter och tre kaniner. Vi har skogen runt knuten, hundra meter till sjön, fem minuter till stan och snabb fiberuppkoppling. Alltid P1 på köksradion, bubbel på fredagar och ett hallgolv som gör sitt bästa för att framhäva varje gruskorn.

På fritiden knarkar jag nyheter, ägnar mig åt meditiation och reiki, inreder åt mig själv och andra, pluggar till holistisk coach och knäcker extra som vigselförrättare.

 

Min bakgrund

01

Utbildning

Fil kand i journalistik (Högskolan i Kalmar), 2007.

Psykologi, inr kognition, (Växjö universitet), 2001.

Media- och kommunikationsvetenskap, (Högskolan i Gävle), 2000.

Inredare & homestagingskonsult (Inredningskurser Sverige), 2015.

Reiki I & II (In spirit reiki), 2021-2022.

Holistisk coach (Lillsveds folkhögskola), 2022.

02

Erfarenhet

Kommunikatör, Vetlanda kommun, 2018-2021.

Journalist, SmT-gruppen Hall Media, (Vetlanda-Posten, Smålands-Tidningen, Smålands Dagblad, Tranås Tidning), 2006-2018.

03

Kunskaper

• journalistik • copywriting • storytelling • employer branding • textcoachning • korrekturläsning • textanalys • research • intervju

 

Engagemang & utmärkelser

MFS-stipendium, SIDA 2006

Valförrättare (riksdagsvalet 2018, 2022, EU-valet 2019)

Vigselförrättare 2019-2022